Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Σαμαράς: ενστάσεις για πόρους και συνενώσεις δήμων

Από το http://www.aftodioikisi.gr/
Ενστάσεις τόσο όσον αφορά το ζήτημα των πόρων αλλά και στο θέμα της καθυστέρησης, όπως είπε, δημοσιοποίησης της κυβερνητικής θέσης για τις συνενώσεις των δήμων, εξέφρασε κατά την ομιλία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αισιοδοξία για οικονομικό μέλλον όταν οι πόροι μειώνονται το 2010 και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει 331 εκ. ευρώ που οφείλει στην Αυτοδιοίκηση από το 2009.
Παράλληλα αναρωτήθηκε γιατί αργεί να δώσει την πρόταση για τις συνενώσεις:
Μήπως, είπε, η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει και επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένες καταστάσεις;
Παράλληλα δήλωσε ότι η ΝΔ προτείνει ένα ολοκληρωμένο και όχι αποσπασματικό πρόγραμμα μεταρρύθμισης με αιρετό πρόεδρο και αιρετό περιφερειακό συμβούλιο, νομαρχιακα διαμερίσματα και ισχυρούς δήμους.

Πρόσθεσε δε με το σχέδιο της κυβέρνησης η Αυτοδιοίκηση αντί να ενδυναμώνεται αποδυναμώνεται και γίνεται απρόσωπη και αναρωτήθηκε αν με το σχέδιο της κυβέρνησης λιγοστεύει η γραφειοκρατία ή αυξάνεται, ενισχύεται ή αποδυναμώνεται η κοινωνική συνοχή. Μίλησε δε για τον κίνδυνο να οδηγηθούμε σε δήμους - «ακυβέρνητες πολιτείες».
Παράλληλα εξέφρασε ενστάσεις για τη συμμετοχή «σχεδόν όλων», όπως είπε, των μεταναστών στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: