Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

«Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας»

Από το www.agan.gov.gr
Σε σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και θέμα «Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας», συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Νίκος Σαράντης.
Στην προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Υπουργού, συμμετείχαν ο Νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός, ο Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης, Δήμαρχοι και η Υφυπουργός Υγείας κ. Φώφη Γεννηματά.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τη νέα αντεγκληματική πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τόνισε την ανάγκη συμμετοχικής δράσης για την αντιμετώπιση του εγκληματικού φαινομένου.
Επίσης ανακοίνωσε εξειδικευμένες δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και εφαρμόζονται από τις αρχές του έτους. Περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Αστυνομικού της Γειτονιάς, των Πιλοτικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας.
Στις προτεραιότητες του Υπουργείου βρίσκεται επίσης η ενεργοποίηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πρόληψης εγκληματικότητας σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, η σύσταση Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης και η άμεση λειτουργία τους, η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τους κατά τόπους Δήμους για κοινές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας με τις δημοτικές αστυνομίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: