Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΗ ΠΡΙΖΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Από το www.prezatv.blogspot.com

Στην πρίζα βρίσκονται δήμαρχοι και νομάρχες του ΠΑΣΟΚ περιμένοντας να ξεκαθαρίσει ο νέος διοικητικός χάρτης της χώρας μέσα από τον Καποδίστρια 2 που προωθεί η κυβέρνηση και θα ψηφιστεί το αργότερο έως τον ερχόμενο Ιούνιο.
Το βέβαιο είναι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι ο Καποδίστριας θα μπει στο Διαδίκτυο για διαβούλευση εντός του Ιανουαρίου και επίσης ότι ώς το Πάσχα θα έχει διασαφηνιστεί το τοπίο των νέων δήμων που θα σχηματιστούν αλλά και των περιφερειών που θα προκύψουν.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 1.034 δήμοι και κοινότητες που υπάρχουν σήμερα θα περιοριστούν σε 450-500 νέους δήμους, ενώ τις νομαρχίες θα αντικαταστήσουν οι περιφέρειες, οι οποίες όμως θα είναι κατά πολύ λιγότερες και δεν θα ξεπερνούν τις 13.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πολλά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ παραμένουν μετέωρα καθώς κάποιοι πράσινοι δήμοι οπωσδήποτε θα συγχωνευθούν ενώ οι νομαρχίες που φθάνουν σήμερα μαζί με τις διευρυμένες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις τις 57 θα καταργηθούν.
Επομένως, οι συνολικά 23 εκλεγμένοι νομάρχες με τα χρώματα του ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσουν τις πολύ λιγότερες νέες διοικητικές περιφέρειες και άρα κάποιοι εξ αυτών θα βρεθούν εκτός.
Η νέα διοικητική αλλαγή προκαλεί ανησυχία σε πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που πιέζουν την Ιπποκράτους να δώσει στοιχεία γύρω από τον Καποδίστρια 2 εγκαίρως προκειμένου να δρομολογήσουν τον σχεδιασμό τους, ενώ όπως προβλέπουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ “σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα από κάποιους δυσαρεστημένους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: