Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Εικοσιτετράωρη απεργία των σχολικών φυλάκων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.) προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία, την Πέμπτη 19 Ιουνίου, με βασικό αίτημα την αναγνώριση του χρόνου υπηρεσίας των σχολικών φυλάκων πριν μετατραπεί η σύμβαση τους σε αορίστου χρόνου με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004.
Η 24ωρη απεργία θα αφορά τους σχολικούς φύλακες, ενώ το προσωπικό όλων των Ο.Τ.Α. σε ένδειξη συμπαράστασης θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας, στο τέλος της πρωινής και απογευματινής βάρδιας.
Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη και από εκεί θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Με τη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν επίσης, μεταξύ άλλων, νέο μισθολόγιο, κλαδικές αυξήσεις, άμεση υπογραφή της Σ.Σ.Ε., αποδοχή στο σύνολο της πρότασης για τα Β.Α.Ε. και ρύθμιση για το πότε γίνεται η περικοπή των εξόδων κίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: