Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

ΔΑΝΕΙΟ - ΘΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ


Θηλιά βάζει στην οικονομική κατάσταση του δήμου το νέο δάνειο( 2ο μέσα σε 16 μήνες) που παίρνει η διοίκηση Σαράντη ύψους 546 χιλιάδων ευρώ για να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχει στο ΙΚΑ και στο δημόσιο.
Τα αντιπολιτευτικά πυρά που δέχτηκε η δημοτική αρχή ήταν αλλεπάλληλα κυρίως από τους δημοτικούς συμβούλους Ν. Νταηλάκη , Α.Τσίρμπα( ! ) και από τον επικεφαλής της "Νέας Εποχής" Στ. Νικητόπουλο.
Η στάση του κ. Ραυτόπουλου προς την διοίκηση ήταν σκληρή για την πολιτική που ακολουθούν οι δήμοι στο θέμα των δημοτικών επιχειρήσεων. Όμως η παράταξή του ψήφισε υπέρ του δανείου με το σκεπτικό ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να πληρωθούν οι οφειλές στους εργαζόμενους. Πάντως τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα δηλαδή τα ένσημα δεν τα χάνουν άρα νομίζουμε κακώς το ισχυρίστηκε ως επιχείρημα ο κ. Ραυτόπουλος.
Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος εξέφρασε την αγωνία του ,ότι αν δεν πληρώσει άμεσα ο δήμος τις υποχρεώσεις του, κινδυνεύει με υψηλά πρόστιμα και αποκάλυψε ότι το νέο δάνειο, τους προσφέρει το δικαίωμα των ευνοϊκών ρυθμίσεων για να αποπληρώσουν τα χρέη που οφείλουν.
Επίσης αρνητική εντύπωση προκάλεσε εκτός από την άβουλη στάση των συμβούλων της πλειοψηφίας και η θετική ψήφος της κας Τζ. Ζαλακούδη για να παρθεί άμεσα το δάνειο των 546 χιλ. ευρώ, σε αντίθεση με τον κ. Μαξούρα (ανήκουν στην ίδια παράταξη) που δεν το ψήφισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: