Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Συνενώσεις δήμων και σε Αττική- Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε και πάλι η προ του θέρους συζήτηση για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση ενόψει του ειδικού θεματικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 23 και 24 Ιουνίου.
Κατά τη διάρκεια της σχετικής ημερίδας που διοργάνωσε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), τεθηκε το θεμα της συνένωσης των δήμων στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Το ζήτημα έθεσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος και οι πρόεδροι της ΚΕΔΚΕ και της ΤΕΔΚΝΑ Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Καλογερόπουλος. Όπως τόνισαν Διοικητική Μεταρρύθμιση δεν νοείται, αν δεν προχωρήσουν οι συνενώσεις και στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα, με διαφορετικά φυσικά κριτήρια από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα κατατεθούν στην ΚΕΔΚΕ, προκειμένου οι προτάσεις της Αυτοδιοίκησης της Αττικής να συμπεριληφθούν στην εισήγηση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης προς το θεματικό συνέδριο, όπου και αναμένεται να οριστικοποιηθεί η πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, την οποία θα υποβάλει στην Κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που πραγματοποιείται στις 23 και 24 Ιουνίου 2008 στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Συγγρού 103-105) έχει θέμα:

«Η πρόκληση μιας νέας Μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Τις εργασίες του θα κηρύξει ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ ομιλίες θα πραγματοποίησουν μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Δράκος αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: