Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ;

Αποφασισμένη δείχνει η κυβέρνηση να προχωρήσει στον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Νο2 χωρίς να φοβηθεί το πολιτικό κόστος όπως δήλωσε και ο αρμόδιος Υπουργός Π. Παυλόπουλος.
Η πλευρά της ΚΕΔΚΕ και ιδιαίτερα οι μεγάλοι δήμοι επιθυμούν διακαώς να προχωρήσουν οι εξελίξεις διότι διαπιστώνουν ότι αρκετοί από αυτούς θα μετατραπούν σε μικρούς κυβερνήτες και τα κονδύλια που θα διοχετευθούν στους νέους μητροπολιτικούς δήμους θα είναι τεράστια.
Βέβαια η ΚΕΔΚΕ έβαλε αυτή την στιγμή προτεραιότητα την οικονομική ενίσχυση των δήμων(πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ) και έπειτα θα ασχοληθεί με την διοικητική μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης Για αυτό το λόγο συμμάχησαν "γαλάζιοι" και "πράσινοι" δήμαρχοι με την προοπτική να προχωρήσει άμεσα ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Νο2 αφού λυθούν πρώτα οι οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν και στη συνέχεια να αναλάβουν... δράση για το καλό της αυτοδιοίκησης.
Όσο για την πόλη μας μάλλον δεν θα μας ευνοήσει μια τέτοια εξέλιξη αφού αναγκαστικά θα ενσωματωθούμε στο νέο μητροπολιτικό μεγάλο δήμο που θα δημιουργηθεί ή το χειρότερο σενάριο είναι λόγω του προαστιακού και της γεωγραφικής δομής που έχει η πόλη μας να μοιραστεί στα δύο και να ανήκουμε σε δύο διαφορετικούς μητροπολιτικούς δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: