Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

"Την Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2009 κι’ αφού από το πρωί με την πλήρη σύμπραξη και συμμετοχή σας ο ιδιώτης ενοικιαστής του πρώην «Βούκινου» ολοκλήρωνε την παράνομη και αυθαίρετη καταπάτηση της κεντρικής πλατείας του δήμου, εγκαθιστώντας έναν τεράστιο αντιαισθητικό μεταλλικό σκελετό, επικοινωνήσατε με την ΑΠΟΔΡΑΣΗ και μας ζητήσατε συνάντηση για σήμερα Δευτέρα και ώρα 6 το απόγευμα, με σκοπό να μας ενημερώσετε για το όλο θέμα.
- Θεωρούμε πως η ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων και, άρα, των δημοτών, για τέτοια σημαντικά ζητήματα πρέπει να είναι έγκαιρη και σε πραγματικό χρόνο, ανοιχτή σε όλους, να προϋπάρχει οιασδήποτε απόφασης και, τέλος, να είναι εποικοδομητική κι’ όχι να αποτελεί πρόφαση ή δεκανίκι για την όποια αυθαιρεσία.
-Είναι προφανές, ότι η δημοτική διοίκηση, της οποίας φέρετε ακέραια την ευθύνη, στο συγκεκριμένο ζήτημα κινήθηκε με αδιαφάνεια, μυστικισμό και ύποπτες ενέργειες, οι οποίες, δυστυχώς, έχουν ως αποτέλεσμα την καταπάτηση μεγάλου τμήματος της κεντρικής πλατείας του δήμου μας από ιδιώτες και τη δημιουργία ενός υπερμεγέθους εκτρώματος με αμφίβολο ακόμα επαγγελματικό προορισμό.
Είναι επίσης προφανές, ότι πρόθεσή σας είναι η παραχώρηση δημοτικών κοινόχρηστων χώρων σε ιδιώτες με σκοπό την τσιμεντοποίησή τους, αφήνοντας πίσω σας όλες τις (τελικά ψευδεπίγραφες) προεκλογικές σας υποσχέσεις για αύξηση του ισοζυγίου πράσινου στον ήδη βεβαρημένο δήμο μας.
Είναι τέλος προφανές, ότι δεν έχετε απολύτως καμία στρατηγική διεκδίκησης και παραχώρησης των ελεύθερων (ή που απελευθερώνονται) χώρων στους δημότες, αλλά, αντίθετα, την εκποίησή τους σε όποιον είναι σε θέση να προσφέρει μερικές πενταροδεκάρες στα άδεια και υπερχρεωμένα (και με ευθύνη σας) δημοτικά ταμεία.
- Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία νομιμοποίηση όλων των προαναφερόμενων αυθαιρεσιών.
Δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της για δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή, συκοφαντία ή λάσπη, που με τόση ευκολία εκτοξεύεται από τη δημοτική πλειοψηφία σε κάθε ευκαιρία τόσο προς την ΑΠΟΔΡΑΣΗ όσο και στον αείμνηστο Δήμαρχο Σπύρο Αποστόλου.
Προς τούτο, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο τόσο για την ανάκληση της ντροπιαστικής άδειας που σεις σπεύσατε να εκδώσετε και προσφέρετε στον ιδιώτη, όσο και για την εκδίωξή του από έναν χώρο που έπρεπε να είναι ελεύθερος για τους δημότες κι’ όχι μέσον για την «μπουρναζιοποίηση» της γειτονιάς μας.
- Σας καλούμε να ζητήσετε την άμεση διακοπή του έργου και να συγκαλέσετε άμεσα ανοικτό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το αναψυκτήριο της κεντρικής πλατείας, αφού πρώτα παραδώσετε στις δημοτικές παρατάξεις τον πλήρη φάκελο του έργου και σταματήσετε να κρύβεστε πίσω από νομικά και ηθικά ανυπόστατους ισχυρισμούς περί ανωνύμων δημοτικών εταιριών που –δήθεν- κωλύονται να δημοσιοποιούν έγγραφα που αφορούν το δήμο, και, άρα, όλους ανεξαιρέτως τους δημότες..
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται".
Για το συντονιστικό της
ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ
Γιώργος Καραγάκιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: