Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Από το http://www.paratiritisagionanargyron.blogspot.com/
Δεκάδες δημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αναγέννησης για συγκέντρωση – διαμαρτυρία ενάντια στα σχέδια της δημοτικής αρχής του κ. Σαράντη για παραχώρηση και ιδιωτικοποίηση της κεντρικής πλατείας Αγίων Αναργύρων.

Στο κάλεσμα αυτό είχαν ανταποκριθεί και συμπαραταχθεί, ο συνδυασμός της Νέα Εποχής, η παράταξη της Απόδρασης, σύμβουλοι από τον συνδυασμό Δημοκρατική Πολιτεία και η πλειοψηφία των ιστολογίων των Αγίων Αναργύρων.
Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους διακρίναμε τον Γεράσιμο Θεοδωράτο, την Σωσώ Αγαλιανού, τον Δημήτρη Φεργάδη, τον Βασίλη Πολυμερόπουλο, τον Σταύρο Νικητόπουλο, τον Κώστα Μούρτη, τον Νίκο Νταηλάκη, τον Παναγιώτη Τερζόγλου, τον Γιώργο Αθανασάκη, τον Αλέκο Λύτρα, τον Στέργιο Τζανόπουλο, κ.α.

Στην συγκέντρωση μίλησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης, Σωτήρης Ραυτόπουλος, όπου αναφέρθηκε στο ιστορικό και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, περιέγραψε την συντονισμένη προσπάθεια ιδιώτη, δήμου, αστυνομίας, αλλά και την «ολιγωρία»της πολεοδομίας, ώστε να δημιουργηθούν τετελεσμένα.
Τόνισε ότι, η παρουσία του Σταύρου Νικητόπουλου, του Νίκου Νταηλάκη και της Απόδρασης, σημαίνει ότι ευρύτερες δυνάμεις στέκονται απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή του κ. Σαράντη
Κατήγγειλε την δημοτική αρχή που λειτουργεί «ως μεσίτης ιδιωτικών συμφερόντων» παραχωρώντας ένα σημαντικό ελεύθερο χώρο όπως αυτόν της κεντρικής πλατείας Αγίων Αναργύρων στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Χαρακτηριστικά είπε: «...φανταστείτε αυτή η δημοτική αρχή, πώς είναι δυνατόν να διεκδικήσει τους ελεύθερους χώρους όταν δίνει την κεντρική πλατεία; Τι θα γίνει με το σταθμό του ΟΣΕ, το 301, με τους χώρους που απελευθερώνονται πάνω από τις γραμμές, το υπουργείο γεωργίας; Καταλαβαίνεται ότι αυτά που λέει για τους ελεύθερους χώρους δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη αξία...»

Διευκρίνησε ότι"«...και νόμιμη να ήταν η κατασκευή τους, εμείς θα είμασταν απέναντι σ'αυτό, γιατί καταπατούν έναν ελεύθερο χώρο...»
Συνέχισε λέγοντας «...οι ελεύθεροι χώροι να δοθούν στο λαό, να δοθούν στους δημότες, κάτω από τη λαϊκή καθημερινή πάλη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τον αγώνα, θα παλέψουμε να μην περάσουν αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, που το μόνο που εξυπηρετούνε είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα...»
Στη συνέχεια διαβάστηκε το ψήφισμα των συγκεντρωμένων, όπου με πορεία προς το δημαρχείο οι συγκεντρωμένοι ήθελαν να παραδώσουν στη δημοτική αρχή.

Η δημοτική αρχή όμως είχε κλείσει το δημαρχείο, δημαρχείο που σημειωτέον κάθε απόγευμα είναι ανοιχτό.
Με τη θυροκόλληση του ψηφίσματος οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν δηλώντας ότι αγώνας συνεχίζεται...
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι συγκεντρωμένοι σήμερα στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων καταγγέλλουμε τη στηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ δημοτική αρχή του κ. Σαράντη για την εκχώρηση της πλατείας στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Από τον Αύγουστο έχουμε γίνει μάρτυρες της μετατροπής της πλατείας σε απροσπέλαστο εργοτάξιο από τους ιδιώτες που επιλέχθηκαν από τη δημοτική επιχείρηση ΓΑΙΑ Α.Ε. και οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του δήμου και ενάντια στη πολεοδομική νομοθεσία αντιμετωπίζουν τον ελεύθερο χώρο στο κέντρο της πόλης ως επιχειρηματικό φιλέτο.
Ζούμε σε έναν υποβαθμισμένο δήμο της Δυτικής Αθήνας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε την εκποίηση ούτε ενός τετραγωνικού μέτρου ελεύθερου χώρου για επιχειρηματική εκμετάλλευση.
Απευθυνόμαστε στους συνδημότες και τους καλούμε να βγάλουν συμπεράσματα από τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής που με την πολιτική της λειτουργεί ως μεσίτης ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος των αναγκών των εργαζόμενων του δήμου μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

* Να σταματήσουν τώρα οι εργασίες «ανακαίνισης» της κεντρικής πλατείας και να αποδοθεί στο λαό των Αγίων Αναργύρων για την ελεύθερη και εντελώς δωρεάν χρήση της.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:
* Να διατεθούν όλοι οι ελεύθεροι χώροι του δήμου για τις λαϊκές ανάγκες.
* Για μια μαχητική και διεκδικητική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: