Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

"EMΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ..."

Aπό το http://dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com/

Σήμερα το πρωί συνεργείο ξεκίνησε τη διαδικασία τοποθέτησης των στεγάστρων στο χώρο της πλατείας που η δημοτική αρχή παραχώρησε στους ιδιώτες.
Άμεση ήταν η παρέμβαση της Δημοτικής Αναγέννησης.
Στο χώρο έφτασαν ο Σωτήρης Ραυτόπουλος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης και ο Θοδωρής Σκολαρίκος , μέλος της γραμματείας της.
Ένας εκ των ενοικιαστών, ο κ.Κατσαρέλης, επέδειξε στο διοικητή του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων Αστυνόμο κ.Κοσσυβάκη (ο οποίος είχε προηγούμενα ειδοποιηθεί για το ζήτημα από το Σ.Ραυτόπουλο) άδεια που επιτρέπει την τοποθέτηση των στεγάστρων με ημερομηνία έκδοσης 16.11.2009.
Η άδεια εκδόθηκε μετά από αίτηση του: "ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Α.Ε.", όπως ακριβώς αναγράφεται στην άδεια.Σε ερώτηση του Θ.Σκολαρίκου στον αντιδήμαρχο κ.Ρούσσο για το θέμα έλαβε την απάντηση οτι αιτούσα την άδεια είναι η δημοτική επιχείρηση ΓΑΙΑ Α.Ε. , συμπληρώνοντας ότι το εγχείρημα στην πλατεία είναι απαραίτητο.
Ο πρόεδρος της ΓΑΙΑ Α.Ε. κ.Δρόσος στις 25.9.2009 με απαντητική επιστολή του στον εκδότη κ.Μπολώτα, πέρα από τον οχετό που εξαπολύει, αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Σημειώνω οτι με βάση τους όρους της δημοπρασίας και του μισθωτηρίου, ο πλειοδότης -μισθωτής υποχρεούται να μεριμνήσει για την έκδοση της απαιτούμενης άδειας...".
Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε ολόκληρη την επιστολή.
Αναφέρουμε όλα τα παραπάνω για να δώσουμε άλλη μια απόδειξη της ασθμαίνουσας προσπάθειας της διοίκησης του δήμου να υλοποιήσει την "πράσινη" παραχώρηση της πλατείας στους ιδιώτες με τη λογική "από τον Άννα στον Καϊάφα".
Θεωρούμε ότι υπεύθυνη για την εμπορευματοποίηση της πλατείας είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αντιμετωπίζει τους ελεύθερους χώρους ως επιχειρηματικά φιλέτα.
Την ίδια πολιτική υιοθετεί και εφαρμόζει πιστά η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον κ.Σαράντη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: