Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

"Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ..."

Από το http://stousagiousanargyrous.blogspot.com/

Με αφορμή την αποκάλυψη του Παναγιώτη Τερζόγλου και τις ακατάσχετες μπούρδες του επίσημου blog του "αδελφού ηγεμόνα" Takis, αλλά και για να μην ξεχνάμε και τον νέο "πολιτικό" του δήμου, τον υιό του πατρός του, ο οποίος πειράχτηκε (λέει) επειδή αποδώσαμε στο περίφημο μνημόνιο την ορθή του ετυμολογία "Μνημόσυνο", ας πούμε σήμερα δυο λογάκια για το άλλο μεγάλο σκάνδαλο (και) της Σαράντειας εποχής, τον προαστιακό.

Για την ιστορία, να πούμε κατ'αρχήν πως τα πρώτα δέντρα (από τα χιλιάδες τελικά που κόπηκαν) άρχισαν να κόβονται στο μεσοδιάστημα της ανάληψης της δημοτικής αρχής από τον "σοσιαλιστή" δήμαρχό μας.

Όταν αυτός τελικά ανέλαβε (βοήθειά μας), το κακό ήταν ακόμα μικρό και είχε τα μέσα να το σταματήσει.

Όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά κατάντησε να είναι ο πιο αρεστός δήμαρχος της περιοχής για τη δεξιά (τότε) κυβέρνηση, αφού έλεγε ναι σε όλα.

Κι'όταν λέμε σε όλα, εννοούμε σε όλα.

Ακόμα και σ'αυτά που δεν του είχαν ζητηθεί.
Όταν όμως στριμώχτηκε από τις αντιδράσεις, προσέφυγε πάλι στην "επάρατο" δεξιά, αυτός ένας ακραιφνής "σοσιαλιστής", ζητώντας χείρα βοηθείας.

Και εγένετο Μνημόνιο-Μνημόσυνο, ένα μνημείο αοριστίας, ψευδών και παραπληροφόρησης.

Ένα στην ουσία κενό γράμμα, το οποίο δεν διασφάλιζε ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ τα συμφέροντα του δήμου, αλλ'αντιθέτως κατοχύρωνε την κυριαρχία των εργολάβων πάνω σε ότι ελεύθερο χώρο ή πράσινο έχει απομείνει στη γειτονιά μας.

Θυμάστε διαφήμιση που είχε πέσει γι'αυτό το χαρτί τουαλέτας;

Δεν είχατε ζαλιστεί από τους πακτωλούς εκατομμυρίων που θα έπεφταν, ως άλλο μάννα εξ ουρανού;
Μήπως θυμάστε ποιός από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας είχε διαφωνήσει, ή έστω είχε εκφράσει κάποια επιφύλαξη;
Εξαιρείται ο Ζορρό της οικολογίας, Μανώλης Πούλιος, επειδή δεν είναι σίγουρο αν ακόμα και σήμερα έχει καταλάβει το θέμα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ...

Αντίθετα, ακόμα και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (τ'ακούς υιέ του πατρός;) έσπευδαν να συμφωνήσουν μ'αυτή την απάτη, ο καθένας φυσικά για τους δικούς του λόγους.

Πόσοι όμως απ'αυτούς είχαν διαβάσει αυτό το κείμενο; ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ...

Γιατί αν το είχαν διαβάσει, θα έβλεπαν αμέσως, ότι οι εργολάβοι-νεκροθάφτες του δήμου μας δεν δεσμεύονται ΠΟΥΘΕΝΑ για την τήρηση των (υποτίθεται) συμφωνημένων και, κυρίως, για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος.
Αποτέλεσμα;
Η εκτέλεση των έργων να καθυστερεί, να έχουν γίνει παραβιάσεις στο χρονοδιάγραμμα, να γίνονται πλημμελείς εργασίες και ο δήμος, στην προσπάθειά του να βρει καμιά δεκάρα, να ξεπουλάει όσο-όσο (και με αδιαφανείς διαδικασίες) τους δημοτικούς χώρους σε "αφανείς" ιδιώτες.
Τι είχαμε γράψει τότε θυμάστε;Ένα μνημόνιο, για να αποκτήσει ισχύ πρέπει πρωτίστως να μετουσιώνεται σε σύμβαση "Καλής εκτέλεσης έργου", η οποία, πρώτα απ'όλα θα περιλαμβάνει ποινικές ρήτρες καθυστέρησης.

Έτσι, για κάθε καθυστέρηση, ο δήμος θα μπορούσε να απαιτήσει σεβαστά ποσά, πράγμα που θα έκανε τους εργολάβους να τρέχουν.

Τώρα εσείς θα μου πείτε : τολμούσε ο αγωνιστής "σοσιαλιστής" δήμαρχός μας να απαιτήσει τέτοιο πράγμα από την ΕΡΓΟΣΕ και τους διάφορους εργολάβους;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ...

Τουλάχιστον όμως, ας ασχοληθεί με τα εγκαίνια βρεφονηπιακών σταθμών και με τη λάσπη που πετά αυτός και οι υμέτεροι σε όποιον αντιτίθεται στην γιαλαντζί ηγεμονία του κι ας αφήσει τα σοβαρά πράγματα να τα κάνει κανένας άλλος.

Ας αφήσει τα φαιδρά διασπαστικά επικοινωνιακά παιχνιδάκια της δήθεν "ενημέρωσης" κι ας ασχοληθεί με τον "συμμετοχικό προυπολογισμό", που, μακάρι κι'αυτός να ήξερε τι είναι.

Άλλος του το συμβούλεψε, τώρα που μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο.

Αλλιώς θα τον είχε εφαρμόσει πολύ καιρό πριν.

Αλλά τότε απαλλοτρίωνε χιλιάδες στρέμματα για να δημιουργήσει χώρους πρασίνου.

Τότε έκανε βόλτες στις λαικές αγορές αλά μπρατσέτα με άλλους αγωνιστές πασόκους βουλευτές.

Τότε πάλευε για το "Αντώνης Τρίτσης" που τελικά ξεπουλιέται (με τη συμφωνία ΑΣΔΑ-δημάρχων-Σουφλιά) σε διάφορους μεγαλοκαρχαρίες (λεπτομέρειες προσεχώς).

Τρέχτε όλοι σήμερα στα εγκαίνεια του βρεφονηπιακού σταθμού στα Μυκονιάτικα.

Ένα έργο που από άλλους μελετήθηκε, από άλλους δημοπρατήθηκε, από άλλους εκτελέστηκε και ο "σοσιαλιστής" σήμερα θα κάνει πάνω του προεκλογική γυμναστική.

Θέλω να δω, μέχρι το τέλος (μακάρι οριστικό) της θητείας του αν θα εγκαινιάσει κανένα ΔΙΚΟ ΤΟΥ έργο.

Καλά, εντάξει... Λέμε και καμιά βλακεία για να περάσει η ώρα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: